Skatt

Mange rapporterer kryptovaluta feil i skattemeldingen

By 10. desember 2020 september 27th, 2023 No Comments
Mange rapporterer kryptovaluta feil i skattemeldingen

Nær 2000 eiere av kryptovaluta får i disse dager brev fra Skatteetaten. I brevet blir de oppfordret til å sjekke om de har rapportert riktig i skattemeldingen.

– For 2019 har vi sett tegn til at det er en stor økning i feil og manglende rapportering innenfor virtuell valuta. I skattemeldingen for 2020 ønsker vi å redusere dette antallet, sier Stine Olsen, fungerende divisjonsdirektør i Skatteetaten.

– Vi vet at det er mange flere som eier kryptovaluta enn de som oppgir det i skattemeldingen. Alle skattepliktige inntekter og formuer må rapporteres, også kryptovaluta. Skatteetaten ønsker å gi disse personene mulighet til selv å rapportere korrekte skatteopplysninger. Vi velger nemlig å tro at de fleste ønsker å gjøre opp for seg, legger Olsen til.

Påminnelse om å rapportere verdier

Noen av de nær 2000 personene som nå får brev fra Skatteetaten blir kontaktet fordi de har rapportert befatning med kryptovaluta i 2018.

– Vi ønsker å minne disse på at de må rapportere verdier også på årets skattemelding, forteller Stine Olsen.

Andre blir kontaktet fordi de har blitt fanget opp gjennom Skatteetatens analyseverktøy eller andre datakilder.

Transaksjoner i kryptovaluta er ofte åpne

– Vi følger nøye med på utviklingen rundt kryptovaluta. Mange tror de er anonyme når de driver med denne type handel, men det er feil. Prosessen knyttet til kryptovaluta-transaksjoner er i realiteten ganske åpen, forteller Stine Olsen

Alle som nå får brev blir minnet om at de selv kan endre sin egen skattemelding, og de får veiledning til hvordan de gjør det.

– Ofte er det snakk om høye beløp ved denne typen transaksjoner. Derfor er det viktig for Skatteetaten å følge opp slike saker, sier Olsen.

Kilde: Skatteetaten

Atle Melø

Atle Melø

Partner

amelo@melo.no
+47 951 80 979

Har du spørsmål innen skatt?

Send oss en uforpliktende forespørsel

Kontaktskjema

"*" obligatorisk felt

Navn*